הרווח שבין פרפקציוניזם ודחיינות
פנתה אלי יזמת מוכשרת שבמשך חודשים ארוכים עבדה על פיתוח סדנה מקורית ושאלה: "איך אני יודעת שהסדנה שלי מוכנות לשיווק?" היא שיתפה אותי בתחושה חזקה שמלווה אותה שהסדנה לא מושלמת והיא רוצה להמשיך ולשפר אותה לפני שתעז לשווק אותן ללקוחות.
"אני פרפקציוניסטית" הוסיפה ואמרה, "ועד שהעבודה לא תהייה מושלמת אני לא מרגישה בנוח לצאת לדרך".
האם פרפקציוניזם הוא תכונה חיובית אשר מניבה תוצרים מושלמים, או שמדובר בתירוץ שמטרתו לחפות על פחד כלשהו ולדחות את הביצוע למועד בלתי ידוע ?
ההגדרה הפסיכולוגית לפרפקציוניזם מדברת על הצורך להיות מושלם או להיתפס ככזה בעיני אחרים. יש הבדל גדול בין הרצון הבלתי מושג להגיע למושלמות לבין חתירה עקבית ונחושה להגיע למצוינות. הניסיון "להיות מושלם" לא רק שאינו משיג את המטרה הוא גם גורם לתסכול, דחיינות עד כדי שיתוק לצד וורקוהוליות שמביאה איתה בזבוז משאבים ומייצרת תפוקה נמוכה.
"הטוב מאוד הוא האויב של הטוב"- משפט המיוחס במקור לפילוסוף הצרפתי וולטר, קיבל אין ספור גרסאות לאורך השנים. לכאורה זה משפט המדרבן לעשייה ולפעולה מיידית, אבל מתפרש לעיתים גם כפשרה וחוסר שאיפה להגיע למצוינות בחיים בכלל ובעסקים בפרט.
אני מעדיף להגדיר פרפקציוניזם כעיסוק מתמיד בשיפור. בחינה מתמדת של התוצאות וההישגים אליהם הגענו וחיפוש דרכים נוספות כדי לשפר, להתאים, ללמוד ולהתקדם.
גם אם הייתה נוסחה ל"סדנה או הרצאה מושלמת", תמיד תישאל השאלה- מושלמת למי? המשתתפים, המועד והמקום יכולים להשפיע על חלק מהתכנים וחלקים מסוימים ידרשו לשינויים והתאמות לצרכים ולטעם של הקהל. ובכלל- שינויים והתאמות הם מוטיבים הכרחיים כדי להישאר רלוונטי ועדכני בעולם העסקי בו אנו חיים ומתנהלים.
אז איך "משחררים את הפקק"? מתי יודעים שנכון לסיים את ההכנות ולצאת לדרך ?
ראשית יש להכין רשימה של כל הנושאים הרלוונטיים ולבחון האם הם באמת משרתים את המטרה הראשית. עכשיו מגיע החלק הקשה, להחליט מה נשאר ומה יוצא החוצה" לעשות רשימה של – הכרחי, חשוב, כדאי, אפשר לוותר. זה שלב מהותי שבו בוררים בין העיקר והתפל ומשקיעים את האנרגיה במה שיקדם אותנו בתהליך.
לאחר שנשארנו רק עם מה שהכרחי וחשוב, יש לבחון סולם המוכנות.
נבחן כל נושא ונדרג אותו על סקלה שבין 1 ל- 10:
● רמת מוכנות של בין 8-10 - צאו לדרך !
● רמת מוכנות של 6-7 – דורש שיפור.
● מתחת ל 6 - יש לשקול האם להשאיר את הנושא ע"פ חשיבותו (ולפעול לשיפור) או לוותר עליו בשלב הזה.
כאשר כל הנושאים קיבלו את הציון 8 ומעלה אתם מוכנים לצאת לדרך. אך כאן לא הסתיימה העבודה. עכשיו הגיע הזמן להיות פרפקציוניסט ולפעול בעקביות לשיפור מתמיד. אספו משובים, בצעו שיפורים, שינויים והתאמות ובדקו את מיקומכם מחדש על סולם המוכנות.
מתקשים לעשות את השינוי לבד ? נעזור לכם לצאת לדרך בלי חששות ובלי עיכובים. זה עכשיו או לעולם לא !
פוסטים אחרונים
הצג הכולכולם מדברים על הצורך בניהול זמן. מלמדים אותנו איך צריך לארגן את סדר היום שלנו וכיצד נכון לארגן את כל השבוע. לפעמים אנחנו מצליחים ליישם...
"חייבים לחשוב מחוץ לקופסה" - משפט השגור בפי מנהלים ומנהלות בכל הארגונים שנאמר בדרך כלל כחלק מסדנת עבודה או סיעור מוחות קבוצתי. הם מצפים...
הגנרל המפורסם ג'ורג פטון ממפתחי הטקטיקה של חיל השריון ומי שנחשב לאחד המצביעים הבולטים של הצבא האמריקאי אמר כי כדי להגיע להישגים צריך...
Comments